Κέλλας: «Ολοκληρώστε τη μελέτη για δρόμο Λάρισας–Φαρσάλων»

Την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανακατασκευή του πολύπαθου οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων καθώς και εξηγήσεις για την καθυστέρησή της, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστού, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας. κ. Χρήστος Κέλλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο οδικός άξονας Λάρισας-Φαρσάλων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συγκοινωνιακή, οικονομική και κοινωνική σύνδεση του νομού μας. Ωστόσο, η κατάστασή του τον καθιστά ως έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας, αφού τα ατυχήματα, που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα, αποτελούν μία διαρκή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών. Ως εκ τούτου, η υλοποίηση της ανακατασκευής του θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Υπουργείου σας, σε σχέση με τα έργα της Περιφέρειας. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ισχύει το αντίθετο, αφού έχει σημειωθεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Προσθέτως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο για την ολοκλήρωση της μελέτης, χαρακτηρίζοντας ως ‘’απαράδεκτο και αδιανόητο’’ το γεγονός της καθυστέρησης πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, το οποίο αφορά, πρωτίστως, την ασφάλεια των πολιτών. Περαιτέρω, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να διεκδικήσει χρηματοδότηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε;

1.Για ποιούς λόγους σημειώνεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης;

2.Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να δημοπρατηθεί η ανακατασκευή του πολύπαθου οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων;».