26χρονος Λαμιώτης καταπλακώθηκε από πρέσα

Η Ροδίτσα και όλη η Λαμία θρηνεί για τον τόσο άδικο χαμό του 26χρονου Νίκου Καϊμάκη, λίγα μέτρα από το σπίτι του, παραμονή της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα, που γιορτάζει η Ροδίτσα.

Το 26χρονο παλικάρι που καταπλακώθηκε την Πέμπτη από πρέσα έδωσε μάχη, αλλά ήταν άνιση και τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Λαμίας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5:30′ το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στη Στυλίδα.

Πώς έγινε το κακό

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Νίκος παρακάλεσε δυο φίλους του να μεταφέρουν με ένα αγροτικό μια πρέσα καθαριστηρίου, που βρισκόταν σε μια μεταφορική εταιρεία, και να την πάνε στο σπίτι του.

Την βαριά μεταλλική πρέσα την τοποθέτησαν στην καρότσα πάνω σε μια παλέτα, χωρίς να τη δέσουν. Γι αυτό ο 26χρονος κάθισε πίσω στην καρότσα για να την κρατάει μην πέσει.

Σε μια στροφή, λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του στη Ροδίτσα, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα (παραμονή της μεγάλης εορτής), μετατοπίσθηκε το κέντρο βάρους της πρέσας, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον 26χρονο και να πέσουν μαζί στο δρόμο, τραυματίζοντάς τον πάρα πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

«Ακούσαμε κάποιον να φωνάζει “ώπα – ώπα” και μετά έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Πεταχτήκαμε έξω και είδαμε το παιδί χτυπημένο από την πρέσα, πεσμένο στο δρόμο…», είπε ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική. Οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν για να φτάσει ο 26χρονος όσο πιο γρήγορα γινόταν στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Δυστυχώς όμως η αντίστροφη μέτρηση για τον Νικόλα είχε ήδη αρχίσει. Το βαρύ μηχάνημα του είχε προκαλέσει σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο Νίκος πάλεψε. Έδωσε άνιση μάχη και τελικά λύγισε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και όλη τη Λαμία.

Πηγή: lamiareport