Τα Φάρσαλα εορτάζουν την πολιούχο Αγία Παρασκευή

Με επισημότητα αλλά και σε βαθιά θλίψη για την Εθνική τραγωδία, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στην χώρα μας, εορτάζεται σήμερα παραμονή και αύριο ανήμερα, η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Φέτος έπειτα από πολλά χρόνια λόγω κακοκαιρίας που έπληττε εκείνη την ώρα τα Φάρσαλα, δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης,  η οποία κατέληγε στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ αναβλήθηκαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, μετά από την χθεσινή απόφαση του ΔΣ του Δήμου Φαρσάλων, ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης για τους νεκρούς και πληγέντες, από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Το παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσαν πλήθος κόσμου μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, οι βουλευτές ν.Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Τύμπας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων κ. Β. Νικολάου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρσάλων κ. Χρήστος Καπετάνος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και επικεφαλής των τοπικών αρχών.