Ο Γιάννης Κότσιρας τραγούδησε από την Ακρόπολη Φαρσάλων – (vid)

Ο Δήμος Φαρσάλων εγκαινίασε την Δευτέρα (23/07) μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ήχος και Φως αρχαίων τόπων» και φώτισε τα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης και άλλων μνημείων της πόλης μας,  από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, διοργανώνοντας μουσική βραδιά στην Ακρόπολη Φαρσάλων, με την Ορχήστρα Ρυθμός και της Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μαέστρο τον Νίκο Χιώτογλου και ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα.

Η βράδια ξεκίνησε περιπετειώδης, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά και πριν βγει ο Γιάννης Κότσιρας έπιασε 5λεπτη μπόρα, με ξαφνικό μπλακ ούτ στην ηλεκτροδότηση, με αρκετούς να αποχωρούν από το βουνό αλλά και πολλούς θαρραλέους να παραμένουν. Εν τέλει σε λίγα λεπτά η βροχή σταμάτησε και η συναυλία ξεκίνησε ξανά κανονικά.

Ο Γιάννης Κότσιρας,αφιέρωσε την χθεσινή συναυλία στον Μάνο Ελευθερίου, καθώς και σε όλους όσους προσπαθούν να σώσουν της περιουσίες τους από την πυρκαγιά στην Αττική, αναφέροντας οτι και το σπίτι του βρίσκεται εκείνη την στιγμή σε κίνδυνο (δεν είχε γίνει ακόμη γνωστό μέχρι εκείνη την ώρα, οτι θα εξελισσόταν σε φονική πυρκαγιά με πολλούς νεκρούς).

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου αφού καλωσόρισε τους μουσικούς και τους θεατές στην εκδήλωση ανέφερε οτι η «σήμερα ξεκινάμε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ήχος και Φως αρχαίων τόπων», από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, φωτίζοντας τα αρχαία τείχη της Ακροπόλεως αλλά και άλλων μνημείων της πόλεως, στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ερμηνευτή της μουσικής βραδιάς Γιάννη Κότσιρα, στην Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον μαέστρο Νίκο Χιώτογλου καθώς και την ορχήστρα Ρυθμός. Επίσης κλείνοντας επισήμανε και ευχαρίστησε για την τεράστια βοήθεια που προσέφεραν το ΑΤ Φαρσάλων, το ΚΥ Φαρσάλων, το πυροσβεστικό κλιμάκιο, το σώμα οδηγισμού, πρόσκοποι, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, ο γιατρός Κων/νος Λιούπης και οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων για την διοργάνωση της σημερινής συναυλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και η κα. Σταυρούλα Σδρόλια (Προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Λάρισας) η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «χαίρομαι ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ για 4η συνεχή χρονιά, η Ακρόπολη Φαρσάλων είναι ένα από τα πιο σπάνια και μεγαλοπρεπή μέρη στην Θεσσαλία”.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος μεταξύ άλλων: «Καλωσορίσατε για 4η συνεχή χρονιά στην ετήσια εκδήλωση της Ακρόπολης Φαρσάλων. Έχουμε την χαρά σήμερα να φιλοξενούμε σπουδαίους καλλιτέχνες. Η Ακρόπολη Φαρσάλων αποτελεί ένα κόσμημα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη περνάει σε δεύτερο στάδιο η μελέτη για την περιοχή Κατράνα, όπου θα συνδυάσει, Ακρόπολη – Κατράνα – Απιδανό. Καλή διασκέδαση σε όλους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωπων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου.