Κ. Αγοραστός: «Ανείπωτη εθνική τραγωδία…»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο» το τριήμερο 27,28 και 29 Ιουλίου και κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Περιφέρειας

Με εισήγηση Κ. Αγοραστού, οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους για τη διαχείριση της κρίσης

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την υποστήριξη και υλοποίηση του σχεδίου γρήγορης αποκατάστασης των ζημιών

Γρ. Παπαχαραλάμπους: «Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων»

«Πρόκειται για ανείπωτη εθνική τραγωδία», επισήμανε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων και συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, ο κ. Κ. Αγοραστός αποφάσισε:

-να αναβληθούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο» το τριήμερο 27,28 και 29 Ιουλίου

-και να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Περιφέρειας.

Με εισήγηση του κ. Κ. Αγοραστού, το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει

-τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα

-και την ευγνωμοσύνη του σ’ όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες και αγωνίζονται για την ανθρώπινη ζωή

και να δηλώσει

-τη με κάθε τρόπο υποστήριξή του στην Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΝΠΕ προτίθεται άμεσα να αναλάβει και πρωτοβουλία στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους για τη διαχείριση της κρίσης.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την υποστήριξη και υλοποίηση του σχεδίου γρήγορης αποκατάστασης των ζημιών, το οποίο θεωρεί ότι πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί με ψυχραιμία, αλληλεγγύη, ενότητα και νηφαλιότητα.

Γρ. Παπαχαραλάμπους: Συλλυπητήρια από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος τους Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική:

«Σήμερα, η Ελλάδα πενθεί. Η χώρας μας ζει μια ανείπωτη τραγωδία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές προέχει η ενότητα και η αλληλεγγύη καθώς καμία αντιπαράθεση δεν έχει νόημα.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα τους στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο.

Θα θέλαμε, ακόμη, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών που με αυταπάρνηση δίνει τη μάχη με τις φλόγες σώζοντας ανθρώπινες ζωές».