Πύρινος εφιάλτης στην Κινέτα (εικόνες)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση Αέρας, στα Γεράνια Όρη, πάνω από την Κινέτα.

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση, καίγοντας πευκόδασος, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφθασαν στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας και στο Πανόραμα, όπου ήδη περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Άρχισαν, μάλιστα, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρακινούν τον κόσμο να εκκενώσει τις δύο περιοχές. Δύο ηλικιωμένοι, μάλιστα, που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από την οικία τους με τη βοήθεια Πυροσβεστών. Την ίδια ώρα, ο οικισμός Γαλήνη εκκενώθηκε πλήρως μετά από εντολή του Δημάρχου.

Κάτοικοι με λάστιχα στα χέρια, μάνικες και άλλα μέσα που διαθέτουν συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά και σπίτια γειτόνων τους που απουσιάζουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος τα ενεργά μέτωπα είναι τέσσερα έως πέντε και κινούνται σε μήκος 6 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρούν τη βάση τους τα CL-415, έχει φτάσει ένα αεροσκάφος, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται και δεύτερο. Παράλληλα, με C-130 από Θεσσαλονίκη αναμένεται ότι θα φτάσουν άλλοι 30 πυροσβέστες.

Το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής του λεκανοπεδίου.

Προβληματισμό προκαλούν οι εκρήξεις που ακούγονται στην περιοχή, πιθανότατα από κοντινό εργαστάσιο με φιάλες υγραερίου.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται αυτήν την ώρα στην Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει η έξοδος προς Κινέτα, με αποτέλεσμα να θεωρείται δύσκολη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων.

Οι εικόνες της σκοτεινής από τους καπνούς Αττικής κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού ξένα δίκτυα έχουν αρχίσει να αναμεταδίδουν εικόνες.

Πηγή: ant1news.gr