Καλοκαιρινό Σάββατο με ήλιο και αέρα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στις ορεινές περιοχές, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλην την διάρκεια της ημέρας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης αίθριος ουρανός καθ΄ όλο το μήκος της ημέρας, με ανέμους μεταβλητούς το πρωί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που θα ενισχυθούν το βράδυ στα 5 μποφόρ και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί,  πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 33 βαθμούς, στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιος καιρός αναμένεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με αίθριο ουρανό σε όλην την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται την Κυριακή, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί, 4 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ant1news.gr