Ο καιρός της Πέμπτης

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της επικρατείας και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως θα εμφανιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 31 βαθμούς, στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ αναμένονται μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από.

Ο καιρός την Παρασκευή

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά, αναμένονται την Παρασκευή στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr