Οι πρώτες εικόνες των 12 παιδιών από την Ταϊλάνδη μετά το εξιτήριο

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους του ποδοσφαίρου που διασώθηκαν από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης πρόσφατα, βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

Οι διασωθέντες αναμένεται παραχωρήσουν αργότερα μέσα στην ημέρα συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, είπε στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η στρατιωτική κυβέρνηση τους παραχώρησε τηλεοπτικό χρόνο 45 λεπτών για τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ταϊλάνδη Προχωράει», το οποίο επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά σε δεκάδες κανάλια.

Τα αγόρια, ο προπονητής τους και ορισμένοι από τους διασώστες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά προσεκτικά διατυπωμένων ερωτήσεων, τις οποίες οι δημοσιογράφοι είχαν καταθέσει από πριν στους διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 με 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους, απεγκλωβίστηκαν χάρις σε μια επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν εθελοντές και σπηλαιοδύτες όχι μόνο από την Ταϊλάνδη αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα, κορυφαίοι καλλιτέχνες της Ταϊλάνδης έφτιαξαν μια τεράστια ζωγραφιά, μήκους 13 μέτρων, για να τιμήσουν την ιστορική αποστολή διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητής τους, καθώς και τον δύτη που έχασε την ζωή του κατά της διάρκεια της επιχείρησης.

Πηγή: ant1news.gr