Τα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου Αγιάς πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγιάς πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και το Μητροπολίτη Δημητριάδος, Αλμυρού και Αγιάς κ. Ιγνάτιο.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αγιά, καθώς, εγκαινιάζουμε ένα πραγματικά έργο ουσίας. Η σημαντικότητα του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι η μνήμη, η παράδοση, η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι οι αρχές οι οποίες μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο και να του δώσουν ελπίδα. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της μνήμης και του θρησκευτικού τουρισμού.

Με συνεργασία και συνέργια μπορούμε να πετυχαίνουμε έργα. Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Αγιάς να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας  πάνω από 40 εκ. ευρώ» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός.

Το Κειμηλιοφυλάκιο Αγιάς αποτελεί μια μόνιμη έκθεση 129 τετραγωνικών μέτρων με θρησκευτικά κειμήλια, φορητές εικόνες, άμφια, παλαίτυπα και ιερά αρχεία.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής, δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας  και δεκάδες πολίτες.