Με επιτυχία η 14η γιορτή πίτας στο Σταυρό Φαρσάλων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 14η Γιορτή Πίτας στο Σταυρό Φαρσάλων που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. του Δήμου Φαρσάλων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιούλα  Τσιμπίδα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: “Στη μεγάλη διαδρομή των 14 ετών της γιορτής, κλέψαμε από τη μαγεία της παραδοσιακής κουζίνας, ζωντανέψαμε στη μνήμη μας τη μαεστρία των γιαγιάδων μας να ανοίγουν λεπτότατο φύλλο και να στρώνουν την πίτα στο άψε- σβήσε όποτε ερχόταν κάποιος μουσαφίρης για να τον φιλέψουν και προσπαθήσαμε και εμείς να μάθουμε τα μυστικά για κάλο και λεπτό φύλλο με το ίδιο μεράκι και αγάπη όπως στη πρώτη γιορτή….συνεχίζουμε”.

Ευχαρίστησε επίσης τις κυρίες του χωρίου που με περίσσια θέληση και αγάπη έφτιαξαν πίτες για όλους. Το ξεχωριστό στη φετινή γιορτή ήταν πως οι κυρίες του χωριού που είναι από άλλες χώρες δέχτηκαν τη πρόταση του Συλλόγου και έφτιαξαν πίτες με συνταγές από τις πατρίδες τους.

Έτσι υπήρχαν πίτες από την Αλβανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Εκείνο που διαπιστώθηκε από όσους δοκίμασαν, είναι πως οι λεπτές παραδοσιακές πίτες που φτιάχνουν οι Ελληνίδες δεν διαφέρουν από αυτές που φτιάχνουν οι μαγείρισσες στα Βαλκάνια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς του χωριού π.Στυλιανός, π.Λάμπρος,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Τύμπας, ο Πρόεδρος της τ.κ.  κ. Δημήτριος Κωνσταντάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Νικ. Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β κ. Δραχμάνης Αναστάσιος εκπρόσωποι των Συλλόγων Ντόπιων, Μελίνας, Αργιθεατών, Ηπειρωτών, Αγίου Γεωργίου, Κρήνης, Πολυνερίου, και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος της Περιφέρειας λόγω πένθους για την εκδημία του μακαριστού Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιμπίδα Γιούλα αφού ευχαρίστησε τη Περιφέρεια και το Δήμο Φαρσάλων για τη συνδιοργάνωση, ευχαρίστησε και όλους όσους παρευρέθηκαν στη γιορτή, όπως επίσης και τους εθελοντές που βοήθησαν στη οργάνωση της εστίασης, στην εκδήλωση, τον χοροδιδάσκαλο κ. Παναγιώτη Καραμήτρο για την παρουσίαση του παιδικού και εφηβικού τμήματος του Συλλόγου, το μουσικό σχήμα του κ Νίκου Γούσιου και τον κ. Παδιώτη στα ηχητικά.