Γερμανία: 33 επιβάτες στο νοσοκομείο μετά από αναγκαστική προσγείωση

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε αεροσκάφος της Ryanair και 33 από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με έντονους πονοκεφάλους και ναυτία.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 189 άτομα, είχε απογειωθεί από την Ιρλανδία με τελικό προορισμό την Κροατία.

Στο Facebook, ένας επιβάτης μοιράστηκε μια φωτογραφία που δείχνει τις μάσκες οξυγόνου να έχουν πέσει πάνω από τα καθίσματα.

Οι μάσκες έπεσαν και ο πιλότος ξεκίνησε γρήγορη κάθοδο. Τα συμπτώματα είναι πιθανό να οφείλονται σε απότομη πτώση της πίεσης.

Μετά τον αρχικό πανικό, οι επιβάτες ηρέμησαν. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί για πόνους μετά την προσγείωση και μερικοί είχαν αίμα στα αυτιά τους. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο.

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, την Παρασκευή, 33 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

«Οι ειδικοί πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στη Ryanair και στο αεροδρόμιο Frankfurt Hahn, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να πετάξουν στις 9:40 π.μ. σήμερα το πρωί αλλά μερικοί αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους και να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ