Αποκαλύψεις του Ερντογάν για όσα είπε με τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Αποκαλύψεις σχετικά με όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας με δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και εκείνο των 8 Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα. Το θετικό είναι ότι ο Ερντογάν αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων.

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον κ. Τσίπρα συζήτησε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα. «Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε “όχι”. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», είπε ο Ερντογάν.

Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν ακόμα σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την παρουσία των Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα. Στην ατζέντα βρέθηκε, τέλος, και το Κυπριακό και το πλαίσιο Γκουτιέρες προαναγγέλοντας τόσο νέα συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών των γενικών επιτελείων των δύο χωρών για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου.

Πηγή: ant1news.gr