Ταϊλάνδη: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τραγωδία – Τι αποκάλυψαν οι δύτες

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο της Ταμ Λαουάνγκ της Ταϊλάνδης λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία αποκάλυψαν δύτες στον Guardian.

Όπως ανέφεραν στην βρετανική εφημερίδα λίγο μετά την απομάκρυνση του τελευταίου παιδιού και του προπονητή από το σπήλαιο επικράτησε πανικός καθώς κατέρρευσαν οι αντλίες που τραβούσαν τα νερά από τους πλημμυρισμένους χώρους.

Την ώρα που όλοι πανηγύριζαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης, δύτες και διασώστες βρίσκονταν σε βάθος περίπου 1,5 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου, καθώς έπρεπε να μαζέψουν τον εξοπλισμό που είχαν μαζί τους.

Όπως ανέφεραν τρεις Αυστραλοί δύτες μιλώντας στον Guardian, ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού και άκουσαν ουρλιαχτά. Με τους φακούς στα χέρια άτομα έτρεχαν πανικόβλητα στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την έξοδο του σπηλαίου.

“Ούρλιαζαν γιατί σταμάτησαν να δουλεύουν τα μηχανήματα που αντλούσαν το νερό μέσα από τη σπηλιά” ανέφερε ένας από τους δύτες σημειώνοντας ότι η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα.

Όπως σημείωσαν οι δύτες εάν αυτό είχε συμβεί λίγο νωρίτερα η επιχείρηση θα είχε καταστροφική εξέλιξη.