Συνεχίζει την άνοδο η θερμοκρασία την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη κεντρική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική  Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.