Γεννηματά: ανεπίτρεπτο “παιχνίδι” της Κυβέρνησης με τις εκλογές

Την εκτίμηση πως όσα κόλπα και μαγειρέματα κι αν σκαρφιστεί η κυβέρνηση, οι πολίτες θα την μαυρίσουν στις κάλπες, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του “Κλεισθένη Ι” στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Τελειώσατε, όσα κόλπα και κάλπες και αν στήσετε, ο κόσμος θα σας μαυρίσει, δεν σας σώζει τίποτα», είπε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» και «ανεπίτρεπτο» το παιχνίδι, όπως είπε, του Αλέξη Τσίπρα με τις εκλογές.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι άξιος συνεχιστής της Δεξιάς και πρόσθεσε πως όλες του οι κινήσεις γίνονται για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα. «Όλα στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων», είπε και συμπλήρωσε ότι το ίδιο έγινε και το 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε αιφνιδίως εκλογές με μοναδικό γνώμονα τις επιδιώξεις του.

Σε ότι αφορά στον Κλεισθένη είπε πως η κυβέρνηση ευτελίζει την απλή αναλογική και συκοφαντεί τον Κλεισθένη, που υπήρξε θεμελιωτής της αθηναϊκής δημοκρατίας και επιβεβαίωσε ότι η ΔΗΣΥ θα στηρίξει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ και απαίτηση των πολιτών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αποσπασματικά και με σκοπιμότητες. «Λέμε όχι Κλεισθένη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ναι μεγάλες αλλαγές, λέμε όχι στις μεθοδεύσεις και τα εκλογικά μαγειρέματα και ναι στις εκλογές εδώ και τώρα», κατέλη

Η κ. Γεννηματά αμφισβήτησε ακόμη, την καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και σημείωσε πως όχι μόνο δεν θα υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, αλλά αντίθετα η τρόικα θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ με ενισχυμένες αρμοδιότητες.

Πηγή: ant1news.gr