Χαρακόπουλος: «Έσχατη ελπίδα σας 4 κάλπες τον Μάιο…»

«Η ευθιξία δεν είναι ίδιον όλων των πολιτικών, και ιδιαίτερα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπούμαι διότι μετά την κατάρρευση του βασικού αφηγήματος του υπουργού Εσωτερικών για αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, επέλεξε την καρέκλα από την αξιοπρέπεια!» έτσι ξεκίνησε την αγόρευσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση στη βουλή του «Κλεισθένη», του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι «το υπό συζήτηση νομοσχέδιο συμπίπτει με την κατεδάφιση του βέτο του Βουκουρεστίου που λαμβάνει χώρα σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008, έρχεται η πρώτη φορά αριστερά να το καταστρέψει, ακυρώνοντας το σημαντικότερο διαπραγματευτικό όπλο που διαθέταμε».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο Κλεισθένης δεν έρχεται, δυστυχώς, για να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, έρχεται να την αποδομήσει. Είναι μια ακόμη νάρκη που σπέρνετε στο έδαφος για την μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Με σημαία την απλή αναλογική, που έχει διαστάσεις φετίχ για την αριστερά, η πλειοψηφία καθίσταται όμηρος στις διαθέσεις ακόμη και αμελητέων μειοψηφιών, που αναγορεύονται σε απόλυτους ρυθμιστές της λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η δυνατότητα «αντιδήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες να ορίζονται σύμβουλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πέρα από την αλλοίωση της θέλησης της πλειοψηφίας των πολιτών, γεννά ύποπτες συναλλαγές, που θα θεριέψουν τη διαφθορά αλλά και την περαιτέρω απαξίωση της ήδη ταλαιπωρημένης εικόνας της πολιτικής», ενώ αναρωτήθηκε «γιατί στερείτε τη δυνατότητα οι πολίτες να γνωρίζουν όταν ψηφίζουν και τον χωρικό τους αντιπεριφερειάρχη; Γιατί δίνεται την απόλυτη εξουσία στον Περιφερειάρχη να ορίσει ακόμη και τον τελευταίο σε σειρά εκλογής σύμβουλο ως χωρικό αντιπεριφερειάρχη; Εμφανίζεται την απλή αναλογική ως το ελιξίριο για τις παθογένειες της Αυτοδιοίκησης. Αδιαφορείτε για το χάος που θα επιφέρει η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, που κινδυνεύει να περιπέσει σε διαρκή παραλυσία».

‘‘Πόρτα’’ στους Έλληνες του εξωτερικού!

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε την άρνησή της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού λέγοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έφυγαν προς αναζήτηση εργασίας, βλέπουν “πόρτα” από την τόσο λαοφιλή κυβέρνηση. Η πρόταση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, απλή και άμεσα υλοποιήσιμη. Ακόμη και η Τουρκία έδωσε αυτή τη δυνατότητα στις πρόσφατες εκλογές στους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό. Εσείς τι φοβόσαστε; Προφανώς, κάτι έχουν μετρήσει οι εκλογομάγειροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τους κάνει να ξορκίζουν τη ψήφο των συμπατριωτών μας».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε επισημαίνοντας ότι «όπως όλα δείχνουν, τον Μάιο θα στηθούν 4 κάλπες για βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες. Έσχατη ελπίδα σας η εκτόνωση των πολιτών στις άλλες κάλπες και η πολιτική σας επιβίωση σε ποσοστά που θα εκβιάσουν την Προεδρική εκλογή τον Ιανουάριο του ’20. Λογαριάζετε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Η απάντηση από τον ελληνικό λαό θα είναι σκληρή».

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση: