Με επιτυχία η 11η γιορτή Σταριού στο Ευύδριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η γιορτή «Σταριού» το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Ευύδριο και στον προαύλιο χώρο του πρώην Δήμου Ενιπέα. Την γιορτή διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Ευυδρίου, υπό την αιγίδα την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην συγκεκριμένη εκδήλωση και σε όλους σερβιρίστηκε δωρεάν ο πατροπαράδοτος τραχανάς με πρόβειο τον οποίο απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι  στο χώρο της πλατείας.

Αναφερόμενος στην ιστορία του σιταριού ο πρόεδρος Αλ. Ζάντζας μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Σήμερα γιορτάζουμε για 11η συνεχόμενη χρονιά το σιτάρι. Τέτοιου είδους ενέργειες κρατάνε ζωντανή την παράδοση των χωριών της Επαρχίας Φαρσάλων και δίνουν έναν άλλο γιορτινό και όμορφο τόνο. Ο στόχος του συλλόγου είναι η εκδήλωση να γίνει 2 μέρες, την πρώτη μέρα να υπάρξουν ομιλίες από επαγγελματίες και όχι μόνο του είδους (σιτάρι) για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων σε περίπτερα και την δεύτερη μέρα να γίνει αναπαράσταση του τρόπου μαγειρέματος του φαγητού (τραχανάς με προβατίνα), ενώ στη συνέχεια να ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι.

Συμμετείχαν οι χορευτικοί σύλλογοι Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας και ο
Μορφωτικός σύλλογος Δασοχωρίου Σοφάδων.

Οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δημοτική ορχήστρα και απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα που έδωσαν άλλη νότα στην εκδήλωση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τύμπας, εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας και Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Αναλυτικά ο κατάλογος της λαχειοφόρου