Ο Καμμένος απειλεί να καταψηφίσει τον “Κλεισθένη Ι”

Στη…γραμμή της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ για την απλή αναλογική στις δημοτικές- περιφερειακές εκλογές, που καθιερώνει ο “Κλεισθένης Ι” και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλειονότητα των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ,  μετά τη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη,  σχετικά με την θέσπιση της απλής αναλογικής στις ερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Η θέση του Πάνου Καμμένου σημαίνει ότι εάν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν την διάταξη του 3%, δεν θα περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς δεν το ψηφίζουν τα άλλα κόμματα.

Πηγή: ant1news.gr