Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και το απόγευμα, αναμένονται την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και πιθανόν την Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,  κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και από το απόγευμα μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ (πρόσκαιρα το πρωί ως 5 μποφόρ), όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 20 ως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές μέχρι και το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα υπάρξει τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι αρχικώς από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 και στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 19 ως τους 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα δείχνει 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι στα βόρεια, από το απόγευμα, θα γίνουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 ως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά ως 31 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στα βόρεια νησιά του ανατολικού Αιγαίουαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 ως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη, στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr