Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας το πράσινο φως στις μεγάλες επιχειρήσεις να ανοίγουν τα καταστήματα τους, που έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και μικροεμπόρων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας τμηματικά, έχει δώσει αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χωρίς δισταγμούς και με πλήρη ελευθερία κινήσεων, ανοίγουν όπως, όπου και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους σε όλη τη χώρα, προσπερνώντας νόμους και εργατικά δικαιώματα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ενώ η απόφαση αναφέρεται στην Αθήνα, την παραλιακή ζώνη, το Αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, μια σειρά επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στα γεωγραφικά όρια που δίνει ο νέος νόμος, προχωρούν παράνομα στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και παράλληλα πιέζουν τους εργαζόμενους να εργαστούν (σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ρεπό).

Δεκάδες μεγαλοκαταστήματα και super market είτε ξεκίνησαν να ανοίγουν τις Κυριακές, είτε δρομολογούν άμεσα το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και οι κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα, να σιωπούν ή να δηλώνουν σύγχυση σε σχέση με το τι ακριβώς προβλέπει ο νέος νόμος και «αναρμόδιοι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει την απόφαση των σωματείων των εμποροϋπαλλήλων για απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 15 Ιούλη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Καλεί την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και τις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας, να σταματήσουν άμεσα το ντόμινο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και να βάλουν φρένο στις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Όχι στην μερική ή ολική κατάργηση της Κυριακής αργίας! Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας τώρα.

Η Κυριακή είναι αργία! Είναι για τις οικογένειες των εμποροϋπαλλήλων και των μικροεμπόρων, για την ξεκούρασή τους, για τα παιδιά τους!