Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένεται την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική κι ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ωστόσο, από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Βοριάδες θα πνέουν αρχικά, εντάσεως 3 ως 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο οι τιμές της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι ισχυρά, πριν την εξασθένηση τους που αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικώς θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως με βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 23 και 32 βαθμών στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα φθάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα 

Την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα καταγράψει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr