Ταϊλάνδη: άρχισαν να βγαίνουν από το σπήλαιο οι εγκλωβισμένοι μαθητές (εικόνες)

Λίγα λεπτά πριν απο τις 15:00 ώρα Ελλάδας διασώθηκαν οι πρώτοι δύο απο τους 12 εγκλωβισμένους μαθητές στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Τα παιδιά, που με την συνοδεία διασωστών κατόρθωσαν να διανύσουν την μεγάλη, πλημμυρισμένη διαδρομή, απο το σημείο που είχαν εγκλωβιστεί με τον προπονητή τους ως την επιφάνεια της γης, βγήκαν περπατώντας απο την είσοδο του σπηλαίου, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, τα δύο παιδιά βγήκαν απο το σπήλαιο με διαφορά 10 λεπτών.

Αμέσως παρελήφθησαν από ασθενοφόρα και μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο για εξετάσεις και ιατρική φροντίδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πολυήμερης παραμονής τους, υπο άκρως ιδιαίτερες συνθήκες, στο σπήλαιο.

Την φωτογραφία με το ασθενοφόρο δημοσιεύουν στα προφίλ τους μέλη των ειδικών δυνάμεων, συνάδελφοι των οποίων συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ένα ασθενοφόρο να φεύγει από την περιοχή του σπηλαίου, λίγο μετά τις πληροφορίες για τη διάσωση των δύο παιδιών.

Πληροφορίες από πηγές των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού της Ταϊλάνδης αναφέρουν ότι ήδη ένας τρίτος μαθητής έχει φτάσει στην βάση που έχουν φτιάξει οι διασώστες, ενδιαμέσως του σημείου όπου παγιδεύθηκαν τα παιδιά και της εξόδου του σπηλαίου.

Ώρα 15:53 (Ελλάδος)

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, άλλα τέσσερα παιδιά έφτασαν στην βάση που έχουν φτιάξει οι διασώστες, ενδιαμέσως του σημείου όπου παγιδεύθηκαν τα παιδιά και της εξόδου του σπηλαίου και κατευθύνονται και αυτά, με την συνοδεία διασωστών, προς την επιφάνεια της γης.

Το ένα απο αυτά βγήκε, επίσης περπατώντας, απο την σπηλιά και παρέληφθη απο ασθενοφόρο, την ώρα που το πρώτο παιδί που βγήκε στην επιφάνεια της γης επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Από νωρίς το πρωί, σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο των επιχειρήσεων βρίσκονταν τέσσερα ελικόπτερα, με τα οποία τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Πηγή: ant1news.gr