Μουντιάλ 2018: η Αγγλία άφησε την Σουηδία εκτός 4άδας

Η Αγγλία καθάρισε το παιχνίδι κόντρα στην Σουηδία στα προημιτελικά του Μουντιάλ και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη κρίσιμη μάχη της επί ρωσικού εδάφους, η οποία εξασφαλίζει στον νικητή της το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Η Αγγλία προηγήθηκε της Σουηδίας με γκολ του Μαγκουάιρ στο 30΄της αναμέτρησης, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να διευρύνει το σκορ, με κορυφαία την φάση λίγο πριν συμπληρωθούν το 45′ , όταν ο Στέρλινγκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Σουηδό τερματοφύλακα, τον οποίο προσπάθησε να περάσει, όμως ο Όλσεν έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα, η οποία κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την Σουηδία, στο 47΄, όταν ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά όμως ο Πίκφορντ έκανε ωραία απόκρουση και έδιωξε τη μπάλα. Αμέσως μετά οι Άγγλοι πολιόρκησαν και πάλι την εστία της Σουηδίας, με απανωτές κεφαλιές απο τον σκόρερ του πρώτου γκολ, ο οποίος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σουηδό γκολκίπερ, όμως οι αμυντικοί της ομάδας απομάκρυναν την μπάλα.

Το 2-0 για την Αγγλία έγινε στο 59′, όταν απο σέντρα του Λίνγκαρντ μέσα στην περιοχή, ο Ντελε Άλι πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν.

Στο 62΄ οι Σουηδοί έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να αντιστρέψουν την ψυχολογία τους, με την μπάλα να καταλήγει στον Κλάεσον, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Πίκφορντ έκανε σωτήρια επέμβαση, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Ακριβώς δέκα λεπτά μετά, η Σουηδία είχε ακόμη μια καλή φάση, όταν ο Γκουιντέτι γύρισε στον Μπεργκ, ο οποίος έπιασε ένα γυριστό σουτ, όμως και πάλι ήταν εκεί ο Πίκφορντ, με ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση, χάρη στην οποία κράτησε το 2-0.

Πηγή: ant1news.gr