Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη, τη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική στη Μακεδονία και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Συγκεκριμένα στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει 23-32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βορειοδυτικοί 4-6 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 4 και στο Αιγαίο βόρειο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: ant1news.gr