Μουντιάλ: Ενα βήμα πριν τον τελικό η Γαλλία

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του ματς απέναντι στην Αργεντινή, αλλά ούσα αποτελεσματική και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Εντινσον Καβάνι, η Γαλλία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ουρουγουάης με 2-0, φτάνοντας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «τρικολόρ» είχαν την υπεροχή καθ’ όλη του διάρκεια του 90λεπτου, παραμένοντας αήττητοι στη διοργάνωση, έπειτα από πέντε αναμετρήσεις, και πλέον περιμένουν το βραδινό ματς Βραζιλίας – Βελγίου για να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «4».

Μια κεφαλιά του Βαράν στο 40ο λεπτό, από φάουλ του Γκριεζμάν, ήταν αρκετή για να «λυγίσει» την σταθερή έως τότε άμυνα των Ουρουγουανών, που είδαν στο 61’ τον τερματοφύλακά τους, Φερνάντο Μουσλέρα, να υποπίπτει σε τραγικό λάθος έπειτα από σουτ του Γκριεζμάν, καταδικάζοντας ουσιαστικά τη «σελέστε» σε αποκλεισμό.

Η Γαλλία επιστρέφει στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια και το Μουντιάλ της Γερμανίας, όπου είχε αποκλείσει την Πορτογαλία, πριν χάσει το τρόπαιο στα πέναλτι από τους Ιταλούς.

Πηγή: kathimerini.gr