Υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Την Πέμπτη στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στη Μακεδονία, τη Θράκη και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr