Ο καιρός της Τετάρτης

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: ant1news.gr