Μουντιάλ 2018: Ο Μαραντόνα χαρακτήρισε «μνημειώδη ληστεία» την πρόκριση της Αγγλίας

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα επιτέθηκε στο διαιτητή του αγώνα Αγγλία-Κολομβία, εκτιμώντας ότι με τις αποφάσεις του διαπράχθηκε μια «μνημειώδης ληστεία» σε βάρος των «καφετέρος», ενώ κατηγόρησε τον Μαρκ Γκάιγκερ ότι δεν διέθετε το επίπεδο να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Μαραντόνα, γνωστός στην Αγγλία και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο για το διάσημο «Χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του 1986, όταν σκόραρε με το χέρι κατά των «τριών λιονταριών», δήλωσε ότι ο Αμερικανός διαιτητής θα έπρεπε να τιμωρήσει τον Χάρι Κέιν αντί να δώσει πέναλτι υπέρ του για ανατροπή από τον Κολομβιανό Κάρλος Σάντσες στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

«Είδα μια μνημειώδη ληστεία στο γήπεδο… ένα θανατηφόρο λάθος για μια ολόκληρη χώρα», είπε ο Αργεντινός σούπερ σταρ για το πέναλτι που τελικά εκτέλεσε ο Κέιν κι έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία με 1-0.

«Εδώ είναι ένας κύριος που αποφασίζει, ένας διαιτητής στον οποίο δεν θα έπρεπε να ανατεθεί ένας αγώνας αυτού του μεγέθους… Γκάιγκερ, ένας Αμερικανός, τι σύμπτωση», πρόσθεσε ο Μαραντόνα στη νυχτερινή του εκπομπή στη Βενεζουέλα για το μουντιάλ στον τηλεοπτικό σταθμό Telesur.

«Λυπάμαι για ολόκληρο τον Κολομβιανό λαό. Φώναξα για το γκολ της Κολομβίας σαν να το είχα πετύχει εγώ», είπε ο Μαραντόνα, που άφησε υπαινιγμούς κατά του επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα για τον ορισμό του Αμερικανού διαιτητή στο συγκεκριμένο ματς.

Πηγή: naftemboriki.gr