Στο Καλλίθηρο Καρδίτσας η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης στην Ελλάδα (+Φώτο +Βίντεο)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη, 3 Ιουλίου, το μεσημέρι, ο 44χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε ότι ήταν αυτός που καλλιεργούσε τα πάνω από 10.500 δενδρύλλια χασίς, σε περιοχή κοντά στο Καλλίθηρο.

Για το θέμα σας ενημέρωσε χθες το KarditsaLive.Net και σήμερα δόθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας συνέντευξη τύπου από την Προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλίας, Αστυνόμο Α’, Βάια Ζύγρα, παρουσία του Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντη Θεσσαλίας υποστράτηγου κ. Τόλια, του Αστυνομικού Δ/ντη Καρδίτσας κ. Γατσουνιά, του επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας κ. Ράικου και του Υποδιοικητή του ίδιου τμήματος και προϊστάμενου του τομέα  ναρκωτικών κ Τσακανίκα.

Οι παραπάνω απάντησαν σε ερωτήσεις διευκρινίζοντας ότι η φυτεία ήταν σε έκταση 2 περίπου στρεμμάτων, σε σημείο που δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση, προστατευμένη ως ένα σημείο από δέντρα και δεν μπορούσε κάποιος να φθάσει εύκολα σε αυτή.

Επίσης ειπώθηκε πως υπήρχε σύστημα ποτίσματος, όπως και ότι αναζητείται ένας 24χρονος.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα η καλλιέργεια να ανήκει στον 24χρονο και να είναι νόμιμη, στην περίπτωση που έχει άδεια για φαρμακευτική κάνναβη, από την πλευρά των παρισταμένων ξεκαθαρίστηκε πως ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί. Πως καμία άδεια ή άλλο δικαιολογητικό δεν έχει προσκομισθεί στην Αστυνομική Δ/νση, πως ο 44χρονος ομολόγησε πως αυτός ήταν που καλλιεργούσε όπως και ότι έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές και βάσει νόμου δεν δικαιούται να καλλιεργήσει νόμιμα.

Τι ανέφερε η Αστυνομία

Εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αποτελούμενη από (10.500) περίπου δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (02-07-2018) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο συνεργό του που αναζητείται.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από (10.564) δενδρύλλια, ύψους (0,30) έως (1,70) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (1.250) γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας:

Κυρίες και κύριοι,

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την καταπολέμησή τους.

Μια τέτοια συντονισμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε και χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, που συμμετείχαν τόσο στις έρευνες κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα όσο και στη χθεσινή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό τους, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον διαρκή ζήλο στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς:

Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ τον διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης φυτείας και την κατάσχεση  πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης.

Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό και με άλλες παρόμοιες επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν,  αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συστηματική και ευσυνείδητη εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος από τους αστυνομικούς μας με σκοπό την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης για την τοπική κοινωνία.

Πηγή: karditsalive.net