Καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται με τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί  3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Συγκεκριμένα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στη Θράκη και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5  μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 29  βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και στα νότια ως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.  Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βόρειοι τοπικά ως 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πηγή: ant1news.gr