Η Κροατία “ταπείνωσε” την Αργεντινή

Ηχηρή “σφαλιάρα” δέχθηκε η εθνική Αργεντινής, η οποία ηττήθηκε με σκορ 3-0 από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Μουντιάλ.

Με εκπληκτική εμφάνιση, οι Κροάτες διέσυραν τους αντιπάλους τους και εξασφάλισαν την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ρέμπιτς (53′), Μόντριτς (81′) και Ράκιτιτς (90+1′) πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου.

Η Αργεντινή, μετά την “γκέλα” της πρεμιέρας απέναντι στην Ισλανδία, ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Κροατία, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι μπήκε πιο επιθετικά στο ματς και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της. Παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσε να διασπάσει την συμπαγή άμυνα της Κροατίας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 30΄ με τον Πέρες σε κενή εστία να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, και ενώ η Αργεντινή είχε τον έλεγχο του αγώνα, ένα τραγικό λάθος του Καμπαγέρο στοίχισε στην “αλμπισελέστε”. Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής στο 53΄, αντί για να διώξει, “έστρωσε” την μπάλα στον Ρέμπιτς, ο οποίος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0.

Η “ταφόπλακα” για τους Αργεντίνους ήρθε στο 81΄ όταν ο Λούκα Μόντριτς με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Στο 91΄ ο Ράκιτιτς “σφράγισε” τον θρίαμβο της Κροατίας, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Πλέον η Κροατία προκρίθηκε στους “16” και η Αργεντινή έμπλεξε σε σενάρια πρόκρισης, που δεν εξαρτώνται από την ίδια. Θα πρέπει αύριο η Ισλανδία να μην κερδίσει τη Νιγηρία, η Αργεντινή να κερδίσει τους Αφρικανούς και ταυτόχρονα η Κροατία να μη χάσει από την Ισλανδία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56΄ Παβόν), Μασκεράνο, Πέρες (68΄ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54΄ Ιγκουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57΄ Κράμαριτς), Μόνριτς, Πέρισιτς (83΄ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (90+3΄ Κορλούκα)

Πηγή: ant1news.gr