Ο καιρός της Τρίτης

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά αναμένονται την Τρίτη. Οι άνεμοι παραμένουν βοριάδες, με ένταση στο Αιγαίο τοπικά ως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βοριάδες εντάσεως 4-5 και στα ανατολικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου, όμως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, όμως θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, στα ορεινά της οποίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι βοριάδες θα φτάσουν σε ένταση τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, παρουσιάζοντας μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος καιρός. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ στα βόρεια, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια οι τιμές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες).

Ο καιρός την Τετάρτη 

Στα ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα, αναμένονται κυρίως στις νότιες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και  των Δωδεκανήσων, καθώς και στην βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση τοπικά ως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία

Πηγή: ant1news.gr