Αλμυρές τηγανίτες με κεφίρ και κασέρι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 250 ml κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ για το τηγάνισμα

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορνφλάουερ, το baking powder και το αλάτι.
    Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, το αυγό και το κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε με βούτυρο.
    Απλώνουμε δυο κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας.
  • Γυρίζουμε την τηγανίτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Τη βγάζουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Διατηρούμε ζεστές τις της γανίτες μέχρι να τις σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με μέλι