Κάρολος και Καμίλα: οι κρητικοί χοροί, το μινωικό γεύμα και το… πρωτόκολλο (βίντεο+φωτό)

Με κρητικούς χορούς, παραδοσιακά εδέσματα και μια θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε ηεπίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του στο νησί!

Το πριγκιπικό ζεύγος δε δίστασε, μάλιστα, να σηκωθεί και να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο χορό στο παραδοσιακό τραγούδι “Βοσκαρουδάκι Αμούστακο”.

Νωρίτερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα είδαν μπροστά τους ένα τεράστιο τραπέζι με τοπικές νοστιμιές, όπως καλτσούνια, ξεροτήγανα, κρασί, τυριά κα. Ο Κάρολος περιηγήθηκε σε καφενεία του χωριού, συνομίλησε με πολίτες, ενώ δέχθηκε και δώρα, ιστορικά βιβλία αλλά και καλάθια με κρητικά προϊόντα.

Δειτε το βίντεο

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το ζευγάρι “έσπασε” το πρωτόκολλο και χαιρέτησε κόσμο δια χειραψίας, ενώ μπροστά στα μάτια τους παρασκευάστηκαν μινωικά γεύματα.

Συγκεκριμένα στα πιθάρια που ρίχτηκαν στη φωτιά υπήρχαν φακές με σκόρδο, κόλιανδρο και μέλι, κοτόπουλο με σύκα και μέλι, κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και σύκα, χοιρινό με πετιμέζι και αχλάδια, χοιρινό με χόντρο και φασκόμηλο και αρνί με ξινό χόντρο.

Ο πρίγκιπας τηρώντας το πρωτόκολλο δεν δοκίμασε τα πιάτα. Έγινε όμως μέρος της διαδικασίας, ρίχνοντας ο ίδιος μέλι στις φακές.

Πρώτη στάση της επίσκεψης  τους ήταν η Κνωσός, όπου τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

Στην συνέχεια ο Κάρολος βρέθηκε στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή που πραγματοποιεί από τα χρόνια του Έβανς την ανασκαφική έρευνα στην Κνωσό, ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης την ίδια ώρα επισκέφτηκε το οινοποιείο Λυραράκη.

Πηγή: ant1news.gr