“Είμαστε οικογένεια, προχωράμε με την ίδια συνταγή!”

«Παραμείναμε οικογένεια, πετύχαμε κάτι σπουδαίο, προχωράμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία προς το μέλλον»

Η Κρήνη πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς η τοπική ομάδα του χωριού η Νίκη κατάφερε έπειτα από την επανίδρυση της να πετύχει την φετινή σεζόν, την πολυπόθητη άνοδο στην Β ΕΠΣΛ κατηγορία, να αλλάξει σελίδα και επίπεδο και να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία και νέο όραμα τα επόμενα χρόνια στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού Λάρισας.

Ποιο ήταν το “μυστικό” που έκανε την Νίκη να πρωταγωνιστεί την φετινή σεζόν, τι στόχους έχει η ομάδα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, πως κατάφερε αυτό το σύνολο να δέσει και να γίνει ενωμένη οικογένεια και εν τέλει να δει τους κόπους του να ανταμείβονται και να πετυχαίνει την άνοδο.

Σε αυτές και σε πολλές ακόμη ερωτήσεις απάντησαν στον Πρώτο Τύπο, ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν γενικός αρχηγός της ομάδος και εκ των “πυλώνων” της Νίκης Κρήνης, Θάνος Νταφόπουλος και ο πρωτεργάτης της φετινής επιτυχίας ο προπονητής της Νίκης, Σάκης Τσιάρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Θάνος Νταφόπουλος:

Την φετινή σεζόν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος και μόνο ή αυτό προήλθε έπειτα από μια σειρά άλλων πραγμάτων τα οποία εν τέλει συνέθεσαν αυτό το επιτυχημένο παζλ;

“Από την στιγμή που η ομάδα μας επαναδραστηριοποιήθηκε σαν Δ.Σ είχαμε κάνει ένα μακροχρόνιο πλάνο, στο οποίο κάθε σεζόν θα κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω.

Άλλες φορές, και ξεκινώντας, απ’το οργανωτικό κομμάτι, άλλες στο κομμάτι των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, και άλλες στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό το τελευταίο λοιπόν είδε όλος ο κόσμος μέσα από την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Από κει και πέρα ο πρόεδρος μας, Νίκος Μαργαριτόπουλος,το υπόλοιπο Δ.Σ, αλλά και απλοί φίλαθλοι της ομάδας μας, έκαναν οτιδήποτε περνούσε από το χέρι τους για την εύρυθμη λειτουργία της Νίκης Κρήνης.

Ειδικά ο πρόεδρός μας, με το κύρος του ,σε κάποιες- ελάχιστες η αλήθεια είναι- στιγμές που το “τρένο πήγε να εκτροχιαστεί”, προσέφερε σε όλο το τμήμα την απαραίτητη ασφάλεια και ηρεμία το γνωστό πλέον αποτέλεσμα.

Αρχικά, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έγινε η εν μέρει αναδιάρθρωση του Δ.Σ  μας στο οποίο και μπήκε ένα άτομο το οποίο έμελλε να βοηθήσει πάρα πολύ και σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, ειδικά στο κομμάτι των εγκαταστάσεων της ομάδας, αλλά και στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί σε αυτήν.

Και μιλάω για τον Κώστα Μαργαριτόπουλο, που δε θα είναι ψέμα αν πούμε ότι 24 ώρες το 24ωρο το μυαλό του γυρίζει μόνο στα θέματα της ομάδας.

Ποιος ήταν ο ρόλος σου την φετινή σεζόν όντας ένας από τους πιο παλιούς και “μπαρουτοκαπνισμένους”, στην Διοίκηση της ομάδος;

“Όσο αναφορά τώρα τον δικό μου ρόλο στην ομάδα, αυτός που μου ανατέθηκε απ’το υπόλοιπο Δ.Σ, ήταν ουσιαστικά διπλός. Τεχνικός διευθυντής, αρχικά, για την επιλογή coach και την επίτευξη μεταγγραφών, και στη διάρκεια της σεζόν ως γενικός αρχηγός.

Η επιλογή Τσιάρα που κόλλησε με τόση μαεστρία τα κομμάτια του παζλ της φετινής σεζόν πως προέκυψε και προήλθε η συμφωνία;

“Μένοντας και κυκλοφορόντας στη Λάρισα και στα ποδοσφαιρικά στέκια αυτής, για τη θέση του προπονητή της ομάδας μας, το όνομα του Σάκη Τσιάρα, ήταν το πρώτο που συγκράτησα.

Στην συνέχεια στο Δ.Σ κουβεντιάσαμε μαζί του, και η συμφωνία μας προήλθε την ίδια κιόλας βραδιά.

Μας εντυπωσίασε η πρώτη κουβέντα που μας είπε : Έρχομαι ΜΟΝΟ για άνοδο και πρωταθλητισμό, το μάτι του γυάλιζε.

Αυτό που ήθελε και που θέλαμε το κατάφερε. Έκανε τους παίκτες οικογένεια, ο ένας να παλεύει και να σέβεται τον άλλον.

Οποίος έσπαγε αυτόν τον κρίκο (ομάδα- οικογένεια) δεν είχε καμία θέση στο ρόστερ.

Οι επιλογές των μεταγραφών την περσινή σεζόν ήταν επιλογή προπονητή, Διοίκησης ή υπήρχε σύμπνοια και ταύτιση και σε αυτόν τον τομέα;

Προπονητής και Δ.Σ τη μέσα από απόλυτη συνεννόηση και εκτίμηση “τρέξαμε” το κομμάτι των μεταγραφών.

Κοιτάξαμε κυρίως οι παίκτες που θα ερχόντουσαν να δέσουν με τους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ.

Όχι μόνο καλύπτοντας κενά θέσεων, αλλά το κυριότερο σαν χαρακτήρες.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα καταφέραμε στον απόλυτο βαθμό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δεχτήκαμε μόλις μία κόκκινη κάρτα (και αυτή στο πρώτο επίσημο ματς, αυτό του κυπέλλου) και ελάχιστες κίτρινες (και αυτές μόνο για μαρκαρίσματα).

Κάνοντας τον δικό σου μίνι απολογισμό για την σεζόν που αφήνετε πίσω τι θα ήθελες να πεις;

“Για να κλείσει το κομμάτι της σεζόν που αφήνουμε πίσω μας, απ’τη μεριά μου θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας, το Δ.Σ, τον προπονητή, τους φιλάθλους μας, μα πάνω απ’ όλα τούς ποδοσφαιριστές μας, που ώρες- ώρες τους έκανα την ζωή δύσκολη προσπαθώντας να τους έχω συγκεντρωμένους , αλλά που πάντα ότι ώρα και να ήταν ήμουν εκεί γι’ αυτούς.

Ποια είναι τα όνειρα οι στόχοι και η εξέλιξη που θέλετε να υπάρχουν στην Κρήνη την νέα σεζόν στην Β ΕΠΣΛ κατηγορία;

“Για τη νέα σεζόν, υπάρχει η πεπατημένη, την οποία και θα ακολουθήσουμε. Θα συζητήσουμε σαν Δ.Σ με τον coach για επίτευξη συμφωνίας η οποία θέλω να πιστεύω είναι τελείως τυπικού χαρακτήρα.

Το ρόστερ υπάρχει (όλες οι συμφωνίες που κάναμε πέρυσι ήταν για δύο τουλάχιστον σεζόν, ανεξάρτητα αν πετυχαίναμε τον στόχο μας ή όχι),  θέλουμε απλά 2-3 κομμάτια για να εμφανιστούμε όπως εμείς θέλουμε τη νέα σεζόν και είμαστε έτοιμοι για την Β’ κατηγορία, αφού θεωρούμε ότι τα θεμέλια έχουν ήδη μπει την προηγούμενη χρονιά.

Έχουν βολιδοσκοπήθει ήδη οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδος για την περαιτέρω ενίσχυση της;

“Το σκάουτινγκ έχει ξεκινήσει απ’ την επόμενη της ανόδου της ομάδας μας και οι ανακοινώσεις των κινήσεων αυτών δεν θα αργήσουν να γίνουν.

Η Νίκη Κρήνης επέστρεψε και το μέλλον θα δείξει το ταβάνι των στόχων μας, το οποίο κι εμείς οι ίδιοι είμαστε περίεργοι να μάθουμε.

Σάκης Τσιάρας:

Η Νίκη Κρήνης έκανε το μεγάλο βήμα και πλέον άλλαξε σελίδα ευρισκόμενη στην Β ΕΠΣΛ κατηγορία πλέον.

Ποιο είναι το μυστικό για την φετινή επιτυχημένη πορεία της Νίκης;

“Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, την φετινή σεζόν όλα στην Νίκη δούλεψαν με την σωστή κατεύθυνση ως προς την σωστή πορεία και όλα έχουν να κάνουν με την σκληρή και συνεχή δουλειά που υπήρχε από όλους.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδος μας όλοι έδειξαν ζήλο πάθος και μεράκι και καταφέραμε η οικογένεια της Κρήνης να πετύχει αυτή την ιστορική άνοδο.

Για να καταφέρεις να κρατήσεις μια ομάδα σε ερασιτεχνικό επίπεδο ενωμένη και οικογένεια καθ όλη την διαδρομή θέλει τρόπο, μεράκι και δουλειά και την φετινή σεζόν η Νίκη Κρήνης τα είχε όλα αυτά.

Είχαμε παιδιά με πολύ καλό χαρακτήρα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και το απέδειξαν με το ήθος και την αγωνιστική αξία τους σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Η άνοδος ήταν από την αρχή της χρονιάς στόχος ή με τα αποτελέσματα ξεκινήσατε να βλέπετε πιο μακροπρόθεσμα;

 

“Όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας και όλα κυλάνε ρολόι ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο και μέσα από αυτόν χτίζει μέρα με την μέρα κάτι καλύτερο.

Εμείς ξεκινήσαμε με την προοπτική να χτιστεί μια ισχυρή ομάδα με βάσεις και αν η άνοδος δεν ερχόταν την φετινή σεζόν να ερχόταν σε βάθος διετίας.

Εν τέλει όλα λειτούργησαν στον καλύτερο δυνατό βαθμό και το αποτέλεσμα μας κάνει όλους πολύ χαρούμενους.”

Οι στόχοι αναφορικά με την νέα χρονιά ποιοί είναι για εσένα προσωπικά αλλά και για την ομάδα;

“Εγώ θα περιμένω να μιλήσω με την Διοίκηση ώστε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι σε όλους τους τομείς.

Στόχος των ανθρώπων της Νίκης θα πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση σε όλους τους τομείς ώστε η ομάδα να κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και να είναι πάντοτε χτισμένη σε στέρεες βάσεις.

Είμαστε μια ομάδα που ανέβηκε κατηγορία παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και διδάσκοντας ήθος εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να πρεσβεύει η Νίκη ώστε να μην είναι ένα πυροτέχνημα.

Οι οικογενειακοί δεσμοί και η αγάπη που υπάρχει από όλους για την ομάδα είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί ώστε να παραμείνει η ομάδα σε σωστές βάσεις και να συνεχίσει ως προς την κατεύθυνση η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο.

Αυτή η ένωση και η αγάπη όλων προς την Νίκη Κρήνης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.”

Πηγή Συνέντευξης: Εφημερίδα Πρώτος Τύπος