Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για το “επαναστατικό ταμείο”

Ισχυρό πλήγμα στο λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο”, απο το οποίο καλύπτοντα οι δαπάνες διαβίωσης φερόμενων ως μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά καλύπτονταν και τα έξοδα για χτυπήματα κατά στόχων, έχει καταφέρει, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η Αντιτρομοκρατική, η οποία έχει κάνει μέχρι στιγμής 14 συλλήψεις, βάζοντας χειροπέδες σε 11 άνδρες και τρεις γυναίκες).

Σε μία γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη απο τα ξημερώματα της Τρίτης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έχουν συλληφθεί 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι φέρονται ότι τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμό ατόμου που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει έναν τραπεζικό λογαριασμό, ανοιγμένο σύμφωνα με πληροφορίες με ψευδή στοιχεία. Ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού είναι προφυλακισμένος για τρομοκρατική επίθεση εις βάρος κορυφαίου πολιτικού προσώπου. Σε αυτόν τον λογαριασμό που λειτουργούσε προφανώς, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές ως “επαναστατικό ταμείο”, φέρονται να έβαζαν χρήματα τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί απο την Αντιτρομοκρατική.

Μετά απο έρευνες μηνών απο τα στελέχη της Ατνιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί κατόθρωσαν πρώτη φορά να εντοπίσουν στοιχεία και να “δέσουν” εμπλοκή προσώπων με χρήματα που διοχετεύονταν σε τρομοκράτες.

Η έρευνα βρίσκειται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψει η εμπλοκή περισσότερων προσώπων, απο την οποία ίσως υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Πηγή: ant1news.gr