Χαρακόπουλος: Υπονομεύει την επόμενη μέρα η απλή αναλογική!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με την παραλυσία που θα φέρει η απλή αναλογική τον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση «Στο δρόμο για την αλλαγή του Καλλικράτη: Οι προτάσεις της ΝΔ – Ανοικτός διάλογος με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η παρουσία σας, ο κόσμος που δεν χώρα στην αίθουσα, μάρτυρα για εμάς που ξέρουμε από εκλογές ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση!

Θέλω να καλωσορίσω τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Τάσο Γαϊτάνη, τον Γραμματέα του κόμματος και τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα και να συγχαρώ για την πρωτοβουλία του διαλόγου για την επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές. 

Επιτρέψτε μου δυο παρατηρήσεις.

Πρώτον, η παράταξή μας έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες επιλογές της χώρας με πλέον χαρακτηριστική την ευρωπαϊκή προοπτική και την ένταξη της στην ΕΕ χάρις στις προσπάθειες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι η παράταξη που νοικοκύρεψε και κάθε φορά κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ωστόσο, στο χώρο της αυτοδιοίκησης οι αλλαγές που τη στιγμάτισαν έγιναν από τον ιστορικό πολιτικό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ. Μιλώ για τις συνενώσεις κοινοτήτων και δήμων, τον “Καποδίστρια” και τον “Καλλικράτη”, με την προχειρότητα και τα λάθη στη χωροταξία -με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Ομόλιο και το Στόμιο που εντάχθηκαν στο δήμο Αγιάς ή το Καλαμάκι που εντάχθηκε στο Κιλελέρ-, αλλά και την αιρετή αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. 

Για την αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα…

Θεωρώ ευτυχή συγκυρία το ότι φίλιες δυνάμεις έχουν την πλειοψηφία στην ΕΝΠΕ με πρόεδρο τον δικό μας περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και στην ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Πατούλη. Θα παρακαλούσα να συμβάλουν δημιουργικά με προτάσεις και θέσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα. Μην περιοριστούμε σε άρνηση, σε αμυντική θέση, αλλά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το αύριο της αυτοδιοίκησης.

Η δεύτερη παρατήρησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο ομοιάζει του ΠΑΣΟΚ. Βλέπω απέναντι μου το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, τον Νίκο Κατσαρό και θυμάμαι ότι το 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε τις εκλογές χρησιμοποίησε τον εκλογικό νόμο ως εργαλείο για να εμποδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ. Χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη, προκειμένου με 47% ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να σχηματίσει κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκει με την απλή αναλογική να υπονομεύσει την επόμενη μέρα μετά την ήττα του. Θα ήθελε χρησιμοποιώντας την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 20 να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Στην επόμενη Βουλή θα υπάρχει πιστεύω πλειοψηφία 180 εδρών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας και θα αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ναρκοθετεί το αύριο…

Με την απλή αναλογική, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υπονομεύσει και την επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν, έχει λειψανδρία ή για το πολιτικά ορθότερο ελλείψεις στελεχικού δυναμικού στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιδιώκει, λοιπόν, με την παραλυσία τον έλεγχο της αυτοδιοίκησης. Έτσι, όμως, ναρκοθετεί το αύριο της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Όπως έχει δεσμευτεί οπρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πρώτους νόμους της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Εύχομαι, λοιπόν, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εκλογές που έχουμε αργά ή γρήγορα μπροστά μας!».