Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

Με απόφαση δικαστηρίου απελάθηκε ο Τούρκος χειριστής εκσκαφέα που είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου, καθώς είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα την ώρα που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ταχύτητα και ο Τούρκος επέστρεψε στην πατρίδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί δημοσιογράφοι περίμεναν από το πρωί στην άλλη πλευρά των συνόρων, καθώς η υπόθεση είχε λάβει διαστάσεις στη γειτονική χώρα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Μουσά Αλερίκ τόνισε πως του συμπεριφέρθηκαν καλά όσο ήταν υπό κράτηση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη. «Πηγαίνοντας στη δουλειά μου, μπήκα κατά λάθος στην άλλη πλευρά. Για μια στιγμή πέρασα τους Έλληνες στρατιώτες για Τούρκους στρατιώτες. Και πήγα δίπλα τους. Όταν πήγα δίπλα τους, κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες στρατιώτες. Επειδή δεν γνώριζα ξένη γλώσσα, δεν μπορούσα να τους εξηγήσω. Χωρίς να το καταλάβω πέρασα με τον εκσκαφέα τα σύνορά τους. Δεν προέβαλα καμία αντίσταση. Μου είπαν ότι εσύ υπέπεσες σε παράπτωμα. Δεν έγινε κάτι άσχημο», δήλωσε ο Αλερίκ, τον οποίο όταν πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Τουρκία, τον υποδέχθηκε η γυναίκα του Μπεντριγέ, ο γιος του Ονούρ, συγγενείς αλλά και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την Ελλάδα και το ελληνικό Yπουργείο Εξωτερικών για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και ευχήθηκε οι καλές σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας να συνεχιστούν.

Όλα αυτά την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, εδώ και πάνω από δύο μήνες, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς είναι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Πηγή: ant1news.gr