Τουρκικό πλοίο “ακούμπησε” ελληνική κανονιοφόρο στη Μυτιλήνη

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν εμπορικό πλοίο της Τουρκίας «ακούμπησε» κανονιοφόρο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το επικίνδυνο επεισόδιο έλαβε χώρα στις 4 τα ξημερώματα, στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

‘Όπως αναφέρει το militaire.gr, το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης, και την ακούμπησε στο ύψος του μεσόστεγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κανονιοφόρος συμμετείχε σε ΝΑΤΟΪκή αποστολή.

Αμέσως μετά το τουρκικό πλοίο έφυγε με υψηλή ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα.

Κανένας από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, ενώ η κανονιοφόρος δεν υπέστη σημαντική ζημιά.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.

Πηγή: ant1news.gr