Επένδυση 5,4 εκατ. της Diorama στη Lariplast

Την έβδομη επένδυσή της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η DECA Investments, η οποία «μπαίνει» με 5,4 εκατ., ευρώ στη Lariplast, εταιρεία κατασκευής πλαστικών ποτηριών μίας χρήσης.

Το fund Diorama, που διαχειρίζεται η DECA, έχει επενδύσει συνολικά 60 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Οι δύο τελευταίες επενδύσεις που πραγματοποίησε ήταν 15 εκατ. ευρώ στη Viva Wallet και 8 εκατ. ευρώ στην Damavand.

Το τελευταίο δίμηνο, η DECA έχει επισπεύσει τις επενδυτικές τις κινήσεις, προχωρώντας σε 4 στρατηγικές τοποθετήσεις ύψους 33,6 εκατ. ευρώ σε τέσσερις εγχώριες επιχειρήσεις. Συνολικά, έχει επενδύσει 65 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να διαθέσει επιπλέον 70 εκατ. ευρώ όπως είχε εξαγγείλει κατά τη σύσταση του fund πριν από ένα χρόνο ο βασικός επενδυτής, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ποια είναι η Lariplast

Η Lariplast, η οποία ιδρύθηκε το 1969 παράγει πλαστικά ποτήρια και πώματα τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων. Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Γιάννης Τσερέπας, o οποίος το 2015 βραβεύτηκε ως «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας στο διαγωνισμό ο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» της EY.

Ο κ. Τσερέπας ανέλαβε την διοίκηση της Εταιρείας σε μικρή ηλικία και κατάφερε να τη μετατρέψει από μια μικρή τοπική βιοτεχνία σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα. Παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία της στο εξωτερικό, τόσο μέσω της δυναμικής εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και μέσω αυτόνομης επέκτασης, με τη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Σήμερα, η Εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις: η πρώτη βρίσκεται στην Λάρισα και η δεύτερη βρίσκεται στο Marles, στην βόρειο-ανατολική Γαλλία. Η Lariplast εξάγει σε 20 χώρες ενώ περισσότερο από 70% των πωλήσεων εκτός Ελλάδος.

«Η Lariplast με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίηση της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας  και στη σταθερή στρατηγική μας «παράγουμε – εξάγουμε  – κερδίζουμε – επενδύουμε», δήλωσε ο Γιάννης Τσερέπας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την επένδυση μας στην Lariplast. επένδυση του Diorama θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας δίνοντας την δυνατότητα στην Εταιρεία να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών, σε περισσότερες χώρες. Πιστεύουμε ότι μαζί με την δική μας βοήθεια, η Lariplast μπορεί να γίνει ένα σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δερμάνης, Partner της DECA.

Πηγή: naftemporiki.gr