Λάρισα: Διαμαρτυρία από τους κτηνοτρόφους για την παρουσία Αποστόλου

Με τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου να ολοκληρώνεται με την αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων στο ξενοδοχείο “Divani” με την υπόσχεση να ενεργοποιηθεί άμεσα η Διεπαγγελματική Επιτροπή Γάλακτος, ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο πλευρών για την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου.

Όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους που περίμεναν υπομονετικά στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας θα αφορά την έγκριση της Διεπαγγελματικής. “Εάν γίνει αυτό και πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να προστατέψουμε αυτό που έμεινε στον κτηνοτροφικό κλάδο” είπε χαρακτηριστικά.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν επίσης από το κυβερνητικό στέλεχος την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου και του συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης στα βυτιοφόρα που μεταφέρουν γάλα, ώστε να εντοπίζονται οι παράνομες μετακινήσεις λαθραίως εισαγόμενου προϊόντος, αλλά και αυστηροποίηση της νομοθεσίας, μέχρι και επιβολή λουκέτου, σε όποια τυροκομική επιχείρηση “συλλαμβάνεται” να παράγει τυρί φέτα με εισαγόμενο γάλα.

Αργότερα, οι κτηνοτρόφοι έχυσαν και γάλα συμβολικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από το ξενοδοχείο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr