Επίσκεψη Μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ερέτριας, Διλόφου και Νηπιαγωγείων Ερέτριας και Ναρθακίου στο πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων, υποδέχθηκε στο Πάρκο  Κυκλοφοριακής Αγωγής, τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ερέτριας και Διλόφου  Φαρσάλων, καθώς επίσης τους λιλιπούτειους μαθητές των Νηπιαγωγείων Ερέτριας και Ναρθακίου,  συνοδευμένους από τις δασκάλες τους, κυρίες Παύλου Βάϊα, Τσαχίδου Σάρα, Βεντίστα Μαρία, Σακελλαρίου Ιωάννα και τις νηπιαγωγούς Βισβίκη Ευανθία και Τουμπουλίδου Στέλλα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «κυκλοφοριακή αγωγή».

Σκοπός της λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι η εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο ν’ αποκτήσουν οι μαθητές σωστή γνώση των κανόνων κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς.

Να καλλιεργήσουν δεξιότητες οι μαθητές ώστε να είναι σε θέση ν’ αντιδρούν σωστά σε έκτατες καταστάσεις και να έχουν σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ν’ αναπτύξουν κριτική σκέψη ώστε να αξιολογούν τις συνέπειες της κακής οδικής συμπεριφοράς τους.

Να μάθουν τρόπους βελτίωσης της ικανότητας προσανατολισμού.

Να προάγουν τη γλωσσική ικανότητα, τη συνεργατικότητα και την κοινωνικότητά τους.

Να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και την υπευθυνότητά τους, ώστε να παρεμβαίνουν ενεργά στην παραβίαση κανόνων οδικής συμπεριφοράς των πολιτών και τη διόρθωσή τους. Να ενθαρρυνθούν οι μαθητές για ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες , ώστε να επηρεάζουν ορθά το σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε  από τον δάσκαλο της σχολής οδηγών, κο Μπρόζο Δημήτριο και περιλάμβανε την παρουσίαση κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, μέσω έντυπου υλικού, την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής αγωγής, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων την πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Χατζημήτρος Δημήτριος και όλα τα μέλη του Δ.Σ., ευχαριστούν θερμά τον δάσκαλο της σχολής οδηγών, ο οποίος παρείχε δωρεάν τις γνώσεις του, στους μαθητές των παραπάνω σχολικών μονάδων.