Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά στα Φάρσαλα – (vid)

Με την συμμετοχή εκατοντάδων Φαρσαλινών κύλισε και φέτος στα Χαιντάρια, για δεύτερη συνεχή χρόνια η εκδήλωση του Δήμου για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς στα Φάρσαλα.

Δείτε βίντεο

Οι πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, άφησαν πίσω τις δουλειές ώστε να βρεθούνε στην εξοχή να γιορτάσουν και να χαρούν τη φύση και να «πιάσουν» το Μάη, να πλέξουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Αρκετά είναι τα τραγούδια, οι παροιμίες, τα ποιήματα, τα ήθη και τα έθιμα που αναφέρονται στον Μάιο μήνα που είναι ο πιο ανθοστόλιστος από όλους τους μήνες του χρόνου, που ως σκοπό είχαν να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα και έσπευσαν να «πιάσουν» το Μάη δίπλα στο ποτάμι. Ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων κ. Δερλός έκανε αναφορά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση επίσης απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος. Κλείνοντας τις ομιλίες ευχαρίστησαν το προσωπικό του Δήμου για την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς και τους πολίτες για την συμμετοχή, ενώ ευχήθηκαν σε όλους καλή Πρωτομαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύς κόσμος επισκέφθηκε και αλλά μέρη της επαρχίας, όπως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Φαρσάλων, οι Χαλκιάδες και αλλά χωριά της επαρχίας.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, είχαν αναλάβει οι ντόπιοι καλλιτέχνες Αλ. Ζάντζας & Νίκος Γούσιος με το συγκρότημα τους.

Δείτε κλικ από τα Χαιντάρια