Χαρακόπουλος: Η βαριά φορολογία αποτρέπει επενδύσεις, ενισχύει παραοικονομία!

«Η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί την βέλτιστη λύση αν θέλουμε να σταθούμε γρήγορα στα πόδια μας. Και για να γίνει αυτό απαιτείται, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, ακολουθώντας την αποτυχημένη πεπατημένη του αντιπαραγωγικού κρατισμού που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), με αφορμή τις εργασίες της ανοικτής συνεδρίασης των μελών του.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, επισημαίνει «την αναγκαιότητα για μια στοχευμένη πολιτική σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα γενικότερα. Αυτή τη στιγμή, η ασθμαίνουσα οικονομία μας χρειάζεται τονωτικές ενέσεις. Η αντιαναπτυξιακή λογική που επικρατεί, με κύριο χαρακτηριστικό τη βαριά φορολογία οδηγεί τις επιχειρήσεις και τα καλύτερα μυαλά του τόπου σε φυγή, ενισχύει την παραοικονομία και αποτρέπει τις επενδύσεις. 

Η ώθηση, όμως, που μπορεί να δώσει η επιχειρηματική πρωτοβουλία στην οικονομική ανάπτυξη, προϋποθέτει την υιοθέτηση μιας σειράς αποφάσεων που θα διαμορφώνουν ένα κλίμα σταθερότητας, θα έχουν φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα, με τη δραστική μείωση της φορολογίας, και θα ενισχύουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία». 

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει σημειώνοντας ότι «πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει περιγράψει πριν μερικές ημέρες στο συνέδριο του Σ.Ε.Β, τη βαρύτητα που δίνει στην επιχειρηματική προσπάθεια και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν».