Με επιτυχία η δράση Let’s Do it στα Φάρσαλα

Το 2012 ξεκίνησε και στην Ελλάδα μια παγκόσμια, όπως εξελίχθηκε, περιβαλλοντική δράση, με τίτλο Let’s Do it!  Από την πρώτη χρονιά ο Δήμος Φαρσάλων έλαβε μέρος και στήριξε την προσπάθεια αυτή, με μεγάλη μάλιστα ανταπόκριση από τους κατοίκους. Φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, οι Φαρσαλινοί συμμετείχαν εκ νέου και καθάρισαν τη πόλη τους σε μια μέρα ενώ παράλληλα φύτευσαν λουλούδια και πολυετή φυτά, δίνοντας χρώμα στην πόλη. Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Δημαρχείου την Κυριακή (29/04) στις 11:00 το πρωί.

Οι φορείς με τη συνδρομή των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, κατόρθωσαν να καθαρίσουν και να φυτεύσουν πολυετή φυτά δένδρα και θάμνους με απώτερο σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής σε διαφορετικά σημεία όπως: Πλατεία Λαού, Απιδανό, Κέντρο Υγείας, Πλατεία Μικρασιατών, πλατεία Θωμαίδη, Βοτανικός Κήπος, Σιδηροδρομικός Σταθμός Φαρσάλων και πλατεία Σταθμού, παράλληλα με τη δράση ο Μορφωτικός Σύλλογος Σταυρού πραγματοποιούσε καθαριότητα στο χωριό, αύριο θα γίνει καθαρισμός στη Βαμβακού και τις επόμενες μέρες στο Ευύδριο.

Όσον αφορά στην πόλη των Φαρσάλων συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι: Χορευτικά Δήμου Φαρσάλων, Χορωδία, Φιλαρμονική, Ενεργοί Πολίτες, Γ.Σ.Φαρσάλων, Α.Σ. Φαρσάλων, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι Εμπορικός Σύλλογος, Αιμοδοτικός Σύλλογος, Πρόσκοποι, Οδηγοί, Σύλλογοι: Μικρασιατών, Ηπειρωτών, Αργιθεατών, Ντόπιοι, Ιεραποστολή, Φροντιστήρια Αγγλικών Νίκη Τσιώρας και διάφοροι πολίτες.

Τους εθελοντές που κατέφτασαν την πλατεία Δημαρχείου, καλωσόρισε η υπεύθυνη της δράσης και πρόεδρος της, Δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Βαία Παύλου, η οποία ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους,καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου, τονίζοντας οτι ο καθαρισμός και η δεντροφύτευση της πόλης μας δεν περιορίζεται σε αυτή καθεαυτή την πράξη, καθώς επηρεάζει πολύπλευρα και με θετικό πρόσημο τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών της.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες. Κλείνοντας ανέφερε οτι καθαρό περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας, καθώς είναι ο χώρος ο οποίος ζούμε καθημερινά και θα πρέπει να τον προστατέψουμε.

Να σημειωθεί οτι σε όλους τους εθελοντές προσφερόταν, νερό χυμός, γάντια για τις εργασίες αλλά και σακούλες χορηγία του κ. B.Ζαχαρή και της Sanitas.

Στην δράση συμμετείχαν πλήθος εθελοντών και επισήμων της πόλης.

Έαν κάποιος θεωρεί οτι η φωτογραφία του δεν θα πρέπει να υπάρχει, θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να την αφαιρέσουμε.