Καλοκαιρινό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απρίλη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τοπικοί όμβροι αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.