Κλασική “Αλά κρέμ που λατρεύουν όλοι. Διαχρονική και σταθερή αξία για πολλούς από εσάς.
Υλικά
- 1 πακέτο ραβιόλια ή τορτελίνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα ή τσένταρ)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βήματα
- Βράζουμε ζυμαρικά μας.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να φύγει όλη τους η υγρασία μετά προσθέτουμε το μπέικον και τα σοτάρουμε μαζί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε και προσθέτουμε το τυρί που επίσης έχουμε επιλέξει, φρεσκοσπασμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.