ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Για τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό 8μηνου για τα δυο Νοσοκομεία Λάρισας

Η διοίκηση του ΠΠΝΛ και του ΓΝΛ αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ το 2016 για την πρόσληψη 132 εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις εργασίας, για τις ειδικότητες καθαριότητας, τραπεζοκόμων και φύλαξης των δυο νοσοκομείων της Λάρισας.

Οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων αναρτήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017. Μετά από ασφαλιστικά μέτρα της εργολαβικής εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ που είχε μέχρι τότε τους τομείς αυτούς, πάγωσε η πρόσληψή τους εδώ και 15 μήνες περίπου.

Και ενώ η διοίκηση των δυο νοσοκομείων καλλιεργούσε την προσδοκία στους επιτυχόντες ότι θα προσληφθούν σύντομα, γιατί το δικαστήριο έκανε δεχτή την αίτηση ανάκλησης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, όπως έλεγε, την Πέμπτη 19/4/2018 έγινε γνωστό από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών που είχε καταθέσει η διοίκηση των δυο νοσοκομείων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις.

Οι 132 επιτυχόντες δικαίως είναι αγανακτισμένοι απ’ αυτή την κατάσταση και ζητούν να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, ώστε να μπορέσουν να πιάσουν δουλειά.

Ερωτάται ο Κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να λυθεί το θέμα.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου