Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις φρεγάτες

Διαψεύδει, εμμέσως, τις δηλώσεις Κουβέλη περί αγοράς μέσω leasing δυο ετοιμοπόλεμων φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες Fremm. Όπως είπε υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα με τη γαλλική πλευρά από την εποχή Μεϊμαράκη, αλλά αυτό δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μαρκόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσών από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τα ελληνικά ομόλογα και ειδικά αυτά από την Τράπεζα της Γαλλίας να χρησιμοποιηθούν για συνέργειες που θα επιτρέψουν την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Τόνισε ότι σε αυτή τη συνομιλία ο Μακρόν φάνηκε θετικός, ενώ θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων. “Εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή και το Σύνταγμα”, είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο ίδιος τόνισε ότι “η επιθυμία μας είναι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των F-16 αλλά μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητές μας”.

Πηγή: ant1news.gr